XVI Trobada SCHCT

Alacant, 12 al 14 de novembre de 2020

Globus captiu (Crèdit: Arxiu Municipal d´Alacant, Col·lecció fotogràfica Francisco Sánchez).

Nou Termini

Benvolgudes i benvolguts,

És un plaer anunciar que estem rebent moltes propostes per a participar en la XVI Trobada d’Història de la Ciència i de la Tècnica, organitzada per la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica, amb el suport de la Universitat Miguel Hernández i la Universitat d’Alacant i de l’Institut Interuniversitari López Piñero. Com sabeu, a causa de la crisi sanitària vàrem informar, fa unes setmanes, que la Trobada tindrà lloc en les dates previstes (12-14 Novembre 20202), si bé en un format virtual, no presencial.

Considerant la circulació de diferents propostes de sessions o taules informem que el termini per a l´enviament de propostes està ampliat fins al 22 de juny de 2020.

Als pròxims dies donarem més informació sobre l’organització de la Trobada.

Salutacions ben cordials, la Comissió Organitzadora de la XVI Trobada d’Història de la Ciència i de la Tècnica.

Trobada Virtual

Com, per desgràcia, tots sabem, la crisi sanitària de la COVID19 a banda del gran impacte a la salut està afectant diferents activitats acadèmiques, laborals, etc. Hi ha també moltes incerteses i dubtes respecte a com i quan recuperarem les nostres activitats quotidianes i les condicions del retorn a les aules. Per això, la Comissió Organitzadora de la Trobada (juntament amb el Consell Directiu de la SCHCT) ha pres la decisió de portar a terme l’activitat, si bé en un format virtual, no presencial.

 

Per tant, volem informar-vos que la XVI Trobada de la SCHCT tindrà lloc en les dates previstes i vos animem que continueu enviant propostes de sessions, de comunicació individuals (i de vídeos per al premi). Les persones que ja han enviat propostes no han de fer cap gestió addicional i també es mantenen els mateixos formularis de propostes de sessions i comunicacions (que podeu trobar a la web https://16-thct.iec.cat/).

 

Més endavant ampliarem informació dels mitjans tècnics necessaris per a poder participar i intervenir virtualment, tractarem que siguen els més senzills i còmodes possibles. Esperem que aquesta decisió també permetrà animar a més persones a participar. Vos continuem esperant (virtualment) a la XVI Trobada de la SCHCT.

Vídeos

(Com que la Trobada serà  no presencial, ni hi ha prevista sessió de Pòsters).

Informació sessió vídeo

La Trobada ofereix l´opció de presentació de vídeos que seran valorats per un Jurat i optaran al Premi Trobada SCHCT al millor vídeo. Cal tindre en compte les següents qüestions:

 1. Característiques del vídeo
 •  El format del vídeo ha de ser compatible per ser penjat a les plataformes de vídeo ‘YouTube’ i ‘Vimeo’. Els formats admesos són els següents:
  • MOV
  • MPG4
  • AVI
  • 3GPP
  • FLV
 • La durada del vídeo no pot ser superior a 10 minuts.
 • Es poden enviar fins a un màxim de 2 vídeos per autor.
 • Es recomana un màxim de 500MB de pes per vídeo.
 • Els/les autors/es del vídeo han de disposar dels drets de qualsevol contingut (música, àudios, imatges…) que hauran d’adjuntar i ser visibles en els crèdits.
 • Si al vídeo s’utilitza una llengua diferent dal català o al castellà caldrà incorporar subtítols en qualsevol de les llengües esmentades.

 

 1. Temes dels vídeos
 • Cal que els temes sobre els quals han de tractar els vídeos estiguen relacionats amb els objectius de la Societat organitzadora: història de la ciència, de la tècnica i de la medicina.
 • Animem a aquelles/s participants (estudiants de màster i de doctorat) que dubten a l’hora d’escollir el tema, a exposar en un vídeo les idees principals del seu treball, projecte o tesi.

 

 1. Registre i lliurament
 • La inscripció a la secció de vídeos és gratuïta i oberta a tot el públic en general.
 • Aquells que, a més, vulguen assistir al congrés hauran d’inscriure’s per la via que indica la SCHCThttps://16-thct.iec.cat/ En aquest sentit, la SCHCT atorga un número limitat de beques d’inscripció i allotjament (a estudiants, jubilats o persones que acrediten dificultats econòmiques).
 • El termini límit d’inscripció al concurs finalitzarà el dia 15 d’octubre de 2020 a les 23:59 hores. A l’enviament del vídeo cal afegir una breu descripció o resum de la proposta audiovisual (màx. 150 paraules).

 

 1.   Drets
 • La participació en el present concurs suposa el consentiment implícit dels participants quant a la utilització, publicació i reproducció sense limitacions per part dels responsables i coordinadors de la Trobada de la SCHCT (2020), de la seua imatge i nom en qualsevol mena d’activitat de promoció, publicació, inclòs Internet, sense que aquesta utilització conferisca cap dret de remuneració o benefici.

 

 1. Jurat i premi
 • El jurat estarà constituït per tres membres responsables de l’organització de la Trobada de la SCHCT.
 • S’estableix un únic premi de 500 euros per al vídeo guanyador. El premi podrà ser declarat desert a petició del jurat.

 

 1. Recursos per a l’elaboració de vídeos

 

 1. Alguns exemples de vídeos sobre ciència
 • Adjuntem alguns exemples de vídeos de les darreres edicions que podrien servir de referència. Subratllem, malgrat això, que el jurat tindrà en compte tant l’originalitat com la qualitat de les propostes. https://vimeo.com/schct

 

 

Beques

La Societat ofereix beques d’inscripció, viatge i/o allotjament per a estudiants i llicenciats en situació d’atur i per a les persones que en demostrin la necessitat, sempre que siguin sòcies de la SCHCT. Recordem que la quota de soci és de 20 € anuals per als estudiants i llicenciats en atur. Per a associar-vos a la SCHCT feu servir el formulari disponible a l’enllaç  associar-se a l’SCHCT:

https://blogs.iec.cat/schct/about/inscripcions/

Totes les persones interessades a obtenir una beca han d’enviar un breu CV (màx, 1 full), juntament amb la seua sol·licitud, abans del 10 de juny de 2020, a trobada2020schct@gmail.com. Caldrà indicar quina beca es demana, el motiu de la petició i, si correspon, el centre on són alumnes. Les sol·licituds no concedides podran formalitzar la inscripció en quota reduïda fins al 30 de setembre de 2020.